Как да се справим с чупещите се нокти

Как да се справим с чупещите се нокти
Снимка: netinfo

Едва ли има жена, която да не се е сблъсквала с проблема на разслояващите се нокти. Не е нужно дори да имате дълъг маникюр, за да почнат ноктите да се цепят и белят.

Това явление не бива да се подминава като обикновен козметичен дефект, а да се лекува. Състоянието на ноктите и косата е индикатор на здравето на организма ви.

Разслояването може да се дължи на различни причини, като една от тях е забавен растеж на ноктите. Изтощителните диети, които лишават тялото от важни хранителни вещества, водят до влошаване на целостта на ноктите. Те започват да растат по-бавно и да се чупят много лесно.

Това най-често се дължи на липса на витамини А, Е, С и микроелементи като цинк, калий и желязо.

Прегледайте менюто си и се замислете дали приемате достатъчно млечни продукти, бобови култури, ядки, зеленчуци и храни богати на бетакаротин като масло, черен дроб, жълтъци, хайвер, морков, тиква, сладки и люти чушки и др.

Може да взимате таблетки с нужните ви вещества.

За укрепването на ноктите и при разслояването на пластините им, се препоръчва да се приема също и желатин веднъж дневно в продължение на един месец - една чаена лъжичка се разтваря в топла вода, оставя се да се накисне 10-15 минути и се изпива.

Добре е да използвате заздравител за нокти и да пазите маникюра си колкото можете по-старателно. Не чоплете етикети, не белете нищо с нокти и се старайте да пазите целостта им.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти