Как да направим безвредна боя за деца

Как да направим безвредна боя за деца
Снимка: Thinkstock

Ако сте родител, със сигурност ви е известно колко е важно да развивате у децата креативните им умения.

Те може да не станат музиканти, художници или актьори, но това не означава, че не трябва да бъдат поощрявани да развиват въображението си.

Вече сме ви писали защо рисуването е важно за подрастващите, а сега ще ви предложим лесна рецепта как да направите сами безопасна за децата си боя, която те спокойно могат да ползват с ръце и няма опасност, ако попадне в устата им.

Рецептата е измислена и споделена от Алисън – майка на четири момчета и собственик на блога Train up a Child.

Нужни са ви две чаши вода, половин чаша царевично нишесте (количеството може да варира според това колко гъста искате да стане консистенцията), две-три супени лъжици захар и безвредна боя за сладкарски изделия.

Всички съставки, без боята, се разбиват заедно и се слагат в подходящ съд на тих огън, като се разбъркват периодично. Целта е да се получи еднородна каша без буци. След това изсипвате по малко в толкова бурканчета или друг подходящ съд и добавяте боята. Разбърквате енергично, докато не оцветите изцяло кашата

Затваряте бурканчетата и ги оставяте да изстинат. Когато това стане, вече може да ги дадете на децата да се забавляват с тях.

Ако кашата е станала малко по-гъста, лесно ще може да бъде оформяна по различен начин или просто да се разстиля с пръсти по лист хартия.

Добре е предварително да сложите стара покривка, за да не се изцапат мебелите.

Подобни импровизирани домашни боички биха зарадвали по-малките деца, а вие бихте били спокойни, че дори и да попадне част от тях в устата или очите им, няма да бъде опасно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти