Промяна до неузнаваемост

Момичето с момчешката визия
Снимка: Getty/Guliver

За британската актриса Тилда Суинтън (51 г.) общоприетите норми на поведение никога не са представлявали интерес, а бунтарският й характер продължава да търси различни и носещи някакъв вид послание форми на изразяване.

Съвсем свеж пример за това е и една от последните фотосесии с нейно участие за най-новия четвърти брой на списание "Кенди" ("Candy").

Този път именно Тилда е лице на корицата на американското издание с ефектна и обемна перука, безкрайно тежък грим, дълъг изкуствен маникюр и тясно скроена рокля в медено-златисто, наподобяваща сценичен костюм, която пък е дело на лондонския дизайнер Антъни Прайс.

Същият е творил сценични тоалети за величия като Дейвид Боуи и "Дюран Дюран".

В случая няма как кадрите със Суинтън да не са провокативни, защото "Кенди" е лайфстайл медия, специализирана в показването на различните аспекти от транссексуалната и андрогинна култура.

Много често сме свикнали да виждаме Тилда с бледо лице и безполов нюанс на визията й, но сега всеки неин фотос "крещи" от екстравагантни тоалети и ярък макияж.

Списание "Кенди" излиза за първи път през 2009 г., като на кориците на предишните му броеве са заставали актьорите Джеймс Франко (гримиран като жена) и Клое Севини (интерпретираща досущ визията на фотографа Тери Ричардсън).

Тилда Суинтън е родена в Лондон на 5 ноември 1960 г., има един спечелен "Оскар" през 2008 г. за най-добра поддържаща роля във филма "Майкъл Клейтън" ("Michael Clayton"), a в личен план е майка на момче и момиче, които са близнаци, родени преди 14 години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти