Опра Уинфри с докторска степен

Опра Уинфри се просълзи, докато й връчваха докторската степен от Харвардския университет
Снимка: Getty/Guliver

Телевизионната водеща Опра Уинфри (59 г.) се премени с традиционните червена тога и черна квадратна шапка, за да получи почетна докторска степен от престижния Харвардски университет.

Опра беше удостоена с докторска степен по право от колежа "Айви Лийг" в Кеймбридж, щата Масачузетс, а няколко часа по-късно произнесе реч на завършването на випуск 2013.

"О, Боже, аз съм в Харвард! Не много момичета от провинциалния Мисисипи са успявали да стигнат до Кеймбридж. Смятам, че това определено е крайъгълен камък в моя живот", възкликна Уинфри, чието богатство се оценява на 2,7 милиарда долара.

"Единственият най-важен урок, който научих за 25 години работа в телевизията, е, че има общ знаменател в нашите преживявания - ние искаме да бъдем оценени и разбрани от околните. Направила съм над 35 000 интервюта в моята кариера и веднага, щом камерата изгасне, всички винаги се обръщат към мен, за да ме попитат: "Добре ли беше?". Чух това от президента Буш. Чух това от президента Обама...Чух го и от Бионсе!", сподели легендарната медийна фигура.

Опра се присъедини към престижната група от известни личности, говорили на завършването на випуск на Харвардския университет, сред които са бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан и софтуерният милиардер Бил Гейтс.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти