Кои са най-запомнящите се дрехи на големия екран

Кои са най-запомнящите се дрехи на големия екран
Снимка: netinfo

Развяващата се бяла рокля на Мерилин Монро във филма "Проклетите седем години" оглави британска класация за най-запомнящите се облекла на големия екран за всички времена.

Тоалетът на Монро от 1955 г. изпревари синята рокля на карета и червените блестящи обувки, носени от Джуди Гарланд за ролята ѝ на Дороти в "Магьосникът от Оз" от 1939 г. Прочутият тоалет на Оливия Нютън-Джон от сцената с панаира в края на "Брилянтин" (1978 г.) - черни кожени панталони, червенo сабо и червено червило, остана на трето място.

Четвъртата позиция бе отредена за червените бански костюми на спасителите на плажа в едноименния щатски сериал.

В топ десет на най-култовите облекла в киното попадат още белите бански на шведската актриса Урсула Андрес в първия филм от поредицата за Джеймс Бонд "Доктор Но" от 1962 г., черната рокля и перлите на Одри Хепбърн в ролята ѝ на Холи Голайтли в "Закуска в Тифани" от 1961 г., червеното кожено яке на Майкъл Джексън в клипа на песента "Трилър" от 1983 г., червената рокля на Джесика Рабит в лентата "Кой натопи заека Роджър?" от 1988 г., изрязаната рокля с бяло горнище и дънкова долна част и червеното яке на Джулия Робъртс в "Хубава жена" от 1990 г., както и класическата черно-бяла рокля на Грейс Кели в съчетание с червено червило в "Прозорец към двора" от 1954 г., режисиран от Алфред Хичкок.

54% от участниците в допитването заявили, че червеното е най-сексапилният цвят за дрехи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти