Вечна класа с бижута на Елизабет и Даяна: Кейт Мидълтън отдате почит по време на горчив повод

колаж Ден на Възпоменанието Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

Британското кралско семейство отбеляза в неделя Деня на възпоменанието, в който страната ежегодно отдава почит на загиналите по време на война.

Принцът и принцесата на Уелс се присъединиха към Чарлз Трети, кралицата консорт Камила и принцеса Ан в Роял Албърт Хол в събота вечер, за да присъстват на ежегодния Възпоменателен фестивал на Кралския британски легион.

Облечена изцяло в черно, за концерта Кейт Мидълтън се появи с вталено сако, украсено с три брошки във формата на мак, и плисирана пола. Визията допълваха обувки на ток и малка чанта.

Вниманието привлече изборът на бижута, с която принцесата почете Елизабет Втора, научаваме от британското издание HELLO. Кейт се появи с две скъпоценности, собственост на покойния монарх - японската огърлица с перли, която преди това носеше за погребението на принц Филип, а след това и за това на кралицата, както и обеците с диаманти и перли от Бахрейн.

Четириредовото колие с централна диамантена закопчалка е изработено по поръчка от самата кралица с перли, подарени от японското правителство. Бижуто е дадено назаем на принцеса Даяна, която го носи по време на държавен банкет в Холандия през 1982 г. Вижте снимки в галерията тук:

Кейт Мидълтън и принц Уилям на възпоменателен концерт в Роял Албърт Хол

Смята се, че трите мака на ревера на принцесата символизират членовете на семейство, които са се сражавали и загинали във войни. Прабабата на Кейт е имала трима братя, убити в бой по време на Първата световна война. Причината съпругата на принц Уилям да носи множество макове обаче никога не е била потвърдена от Двореца.

На следващия ден кралското семейство се появи за служба пред Кенотафа в Лондон, а принцесата на Уелс отново изглеждаше безупречно, този път в плисирана черна рокля тип палто на Catherine Walker. Шапка с обемна периферия ѝ придаваше допълнителна елегантност.

За неделното събитие Кейт Мидълтън избра бижу на покойната принцеса Даяна - чифт инкрустирани с диаманти перлени обеци. Те се отличават с изразителна извивка от различни шлифовки на диаманти, както и с група камъни в центъра с шлифовка тип маркиза, от които се спуска перла, пише още HELLO. Разгледайте снимки тук:

Кейт Мидълтън и Камила наблюдават шествието за Деня на възпоменанието

Принцесата наблюдава службата от сградата на Министерството на външните работи и Британската общност в компанията на кралицата консорт Камила. Шествието беше поведено от Чарлз Трети, следван от принцеса Ан, принц Уилям и принц Едуард.

Кралят отдаде почит на загиналите във война и военни конфликти, като положи венец пред Кенотафа, разказва HELLO. Венец беше поставен и за първи път от името на кралицата консорт, а пред паметника принцът на Уелс, Уилям, положи такъв, който там е оставян преди от баща му, носил титлата принц на Уелс повече от 64 години преди възкачването му на трона. Вижте снимки тук:

Крал Чарлз поведе шествието за Деня на Възпоменанието

Макар това да е първият Ден на възпоменанието след смъртта на Елизабет Втора, той е вторият, който преминава без нейното присъствие. През ноември 2021 г. се наложи 95-годишната тогава кралица да пропусне честванията заради здравословен проблем. Припомнете си повече тукДенят на възпоменанието без кралицата: какво се случва с Елизабет II?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти