Кейт Мидълтън роди здраво момченце!

Кейт Мидълтън роди здраво момченце!
Снимка: Getty/Images

Както ви писахме по-рано днес херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън бе приета в родилно отделение.

След осем часа раждане, Dailymail.co.uk съобщиха официалната новина, че на бял свят се е появил синът на принц Уилям.

Кралското бебе се роди в добро здраве в 16.24 часа лондонскто време (18.24 часа бълг. време) в лондонската болница "Сейнт Мери", се казва в официално комюнике на британската кралска пресслужба.

Детето, което тежи 3.8 кг., и майката са добре. Принц Уилям е присъствал на раждането, съобщават още от двореца.

Кралица Елизабет Втора, съпругът ѝ Единбургския херцог, Уелския принц и херцогинята на Корнуел, принц Хари и семейството на Кейт са информирани за щастливото събитие. Малко след обявяването на новината, черна кола с полицейски ескорт напусна болницата, а в нея пътуваше агент със съобщението, което да отнесе до кралицата в Бъкингамския дворец, както се изисква от протокола.

Съобщението, подписано от кралски лекари, указва часа на раждане на бебето, неговия пол, и се поставя да стои на специален триножник в Бъкингамския дворец - същият, който е използван при раждането на Уилям.

Името на бебето обаче може да стане известно чак след няколко дни. Нетърпеливите британци ще трябва да се примирят с това, припомняйки си, че за да научат името на принц Уилям е била нужна една седмица, а на принц Чарлз - един месец.

Съпругата на принц Уилям е била приета в болница "Сейнт Мери" с първи контракции, съобщиха от двореца Кенсингтън.

Тя е пристигнала в 5:30 сутринта в автомобил, не в линейка, заедно със съпруга си принц Уилям.

Детето се е родило по естествен начин.

Година след триумфалния диамантен юбилей на Елизабет Втора, Уиндзорската династия посрещна на бял свят "кралското бебе" - синът на Кейт и Уилям.

Родителите се бракосъчетаха пред повече от един милиард телевизионни зрители през 2011 г. До момента полът на първородната им рожба се пазеше в тайна.

Бебето е на трета позиция в реда за наследяване на трона с перспективата един ден да стане 43-ят монарх след Уилям Завоевателя, коронясан през 1066 г.

В миналото момичетата ставаха кралици само при липса на брат по силата на вековен закон за примогенитурата (първородство на децата от мъжки пол).

Отмяната на този закон още не е ратифицирана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти