Кейт Бланшет е злата мащеха

Кейт Бланшет
Снимка: Getty/Images

Австралийската актриса Кейт Бланшет блести като злата мащеха, разхождаща котката си Луцифер на каишка, в новата версия на филма "Пепеляшка".

Режисьор е Кенет Брана, а филмът бе представен на кинофестивала в Берлин.

Кейт Бланшет разказа на пресконференцията преди световната премиера на филма, че когато казала за новия си роля, всички са я питали учудено дали ще играе Пепеляшка.

"Бях много стара за Пепеляшка и не достатъчно забавна за добрата орисница. Затова получих това, което остана", пошегува се актрисата.

Ролята на добрата орисница получи Хелена Бонам Картър. Кенет Брана, който е известен най-много с интерпретациите си на Шекспир, засне своята "Пепеляшка" 65 години след легендарната анимация на "Дисни", представена на първото издание на Берлинале през 1951 г.

Филмът на Кенет Брана е пищен, с разточителни костюми и зрелищни декори. "Приказката за Пепеляшка продължава да завладява въображението ни - каза Кенет Брана. - Тя е гъвкава и лесно се адаптира към времето, в което се представя".

В ролята на Пепеляшка е актрисата Лили Джеймс от сериала "Имението Даунтън". Ричард Мадън, който играе Роб Старк в "Игра на тронове", се превъплъщава в Прекрасния принц.

Роклите във филма приковават погледа и почти изместват вниманието от актьорите, казаха актрисите Лили Джеймс и Хелена Бонам Картър. Лили Джеймс носи на бала във филма разкошна синя рокля от британската дизайнерка Санди Пауъл. Актрисата обаче призна, че тоалетите доста са я ограничавали.

"Те са толкова вълшебни, обличаш ги и изведнъж ставаш различен, чувстваш се различно и всичко става част от магията - но те бяха доста неудобни, защото са много тесни".

Бонам Картър, която играе добрата орисница, наелектризира екрана със сребристобяла рокля, която свети в тъмното благодарение на 4000 LED лампи, захранвани от 7-килограмова батерия, закрепена за гърба ѝ. "Бях ходеща лампа" - пошегува се актрисата и добави, че не й е преминавало през ума да играе на тъмно в сцената, в която превръща тиква в карета и мишки в коне.

"Приказката е мечта за всеки дизайнер на костюми - каза Санди Пауъл - Най-голямото предизвикателство за мен бе да съм на висотата на очакванията за Пепеляшка и да не разочаровам 6-годишните момиченца".

Филмът "Пепеляшка" беше представен извън конкурсната програма на Берлинале и не може да се надява на награди. Филмът ще излезе по екраните през март.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти