Бионсе и ООН в подкрепа на Световния хуманитарен ден

Бионсе посвети песента "I Was Here" на Световния хуманитарен ден в глобална кампания с ООН
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Вчера (19 август) ООН и световната общност отбелязаха Световния хуманитарен ден в чест на всички хора, работещи в областта на международната хуманитарна помощ.

Световната организация и певицата Бионсе стартираха глобалната кампания "I Was Here" (Бях тук) с цел да привлекат по-голямо внимание върху работата на хуманитарните работници и да увеличат подкрепата за тяхната роля и усилия. Бионсе дари песента си "I Was Here" на кампанията, като всички приходи от сингъла ще отидат в помощ на хуманитарните работници.

Миналата седмица певицата засне видеото към “I Was Here” (можете да го видите във "Фейсбук" страницата на Edna ТУК) в пленарната зала на Генералната асамблея под режисурата на Софи Мюлер (тя е автор и на спектаклите от последното концертно турне на Шаде – Bring Me Home Live 2011).

За целта залата в сградата на ООН беше превърната в концертен подиум с публика на живо на фона на множество кадри, показващи хуманитарните спасители от критични точки на света. С видеото на "I Was Here" Бионсе се надява да насърчи максимално много хора да участват в различни благотворителни дейности. 

"Всички виждаме какво се случва по света и мисля, че е време всеки от нас да се замисли с какво може да помогне" – се казва в официалното съобщение на певицата. "Световният хуманитарен ден е възможност за всички нас да променим нещата заедно. Това е нашият момент да оставим следа и да покажем, че бяхме тук и че ни интересува".

За първи път Генералната асамблея отбеляза Световния хуманитарен ден на 19.08.2008 г. в памет на 22-те жертви, служители на организацията, загинали при атаката на централата на ООН в Багдад през 2003 година.

Композитор на “I Was Here” е Даян Уорън, която съобщи, че ще работи отново с Бионсе по записите на новия й албум.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти