Здравословните навици, които ще направят 2017-а по-добра за теб

Здравословните навици, които ще направят 2017-а по-добра за теб
Снимка: Thinkstock

Казват, че уж имаме цял живот да започнем нещо ново, да опитаме да правим неща, които не сме досега, но всъщност времето ни на този свят е кратко...

И колкото повече си налагаме да вземем максимума от него и да живеем добре, толкова по-добре за нас.

Посрещнахме една нова година, която ни обещава да е по-позитивна и мирна от предходната и това ни мотивира да споделим с теб 7 здравословни навика, които ако усвоиш през следващите 300 дни, и ги продължиш във времето, със сигурност ще си няколко стъпки напред в здравословния начин на живот.

А здравословният начин на живот, както знаеш, носи със себе си още много преимущества.

Наложи си да придобиеш ново умение

Снимка: Thinkstock

Можеш да се научиш да готвиш нещо, което досега винаги е било предизвикателство за теб и не си се осмелявала да пробваш. Или да започнеш всеки делничен ден да правиш кратка аеробика у дома преди да тръгнеш за работа - 10 минути, в които да се раздвижиш и разтегнеш.

Припомни си още: Ако твоето желание не се изпълнява, значи то още не е платено

Храни се така, че да се чувстваш по-леко 

Снимка: Thinkstock

Постарай се през тази година да спреш да преяждаш. Наложи си да усещаш кога си се наяла и не яж повече само защото можеш да го направиш. Тежестта в стомаха се отразява негативно на самочувствието и емоциите ти. Наблягай на качествена храна, която е минала минимум преработка.

Припомни си още: Как да си върнем плоското коремче?

Научи се най-после да обядваш

Снимка: Thinkstock

Започни да си отделяш достатъчно време за свещения обяд. Но не пред компютъра или в служебни срещи. Обядвай и се наслаждавай на тази кратка почивка, която имаш в средата на деня. Наслаждавай се на храната

Припомни си още: Диетата на работещата жена: 30-дневно меню предизвикателство

Пробвай нови вкусове и нетрадиционна кухня

Снимка: Thinkstock

Тествай нови подправки, които не слагаш в ястията си по принцип. Опитай храна на някоя страна, която те впечатлява с културата и обичаите си в типичен тематичен ресторант. Тези експерименти ще ти донесат една друга гледна точка и нови идеи върху кулинарните ти умения.

Припомни си още: Любопитни истории за индийската кухня

Един ден в седмицата не консумирай месо

Снимка: Thinkstock

Опитай да си наложиш през 1 ден от седмицата, например сряда, да не ядеш месо. Един вегетариански ден седмично ще ти се отрази добре. Колкото и да е полезно месото, консумацията му всеки ден се натрупва в организма и е препоръчително да си правиш дни за пречистване на тялото.

Припомни си още: Какво ви очаква, ако спрете да ядете месо

Установи си ден за свежи храни

Снимка: Thinkstock

Ако имаш ден без месо, хубаво е да си имаш и един ден в седмицата, който да ти бъде само за свежи храни: най-вече плодове, салати, течности, фрешове, смутита и много, много, много вода. Такива дни се отразяват прекрасно на организма ти. В такъв 24-часов период абсолютно са забранени всякакви неща, които са преминали някаква преработка, включително и млечни продукти. Без пържено, без консервирани храни, без месо и риба.

Припомни си още: Що е то смути и по-важното – защо ни е нужно

Готви по-често в компания

Снимка: Thinkstock

Да готвиш в "дует" с приятелка или с половинката си, а защо не и с децата, е много добра идея, която е хубаво да практикуваш колкото се може по-често. Първо, защото е по-забавно, второ, защото храната се приготвя с повече добро настроение и след това, която я хапваш, ще ти донесе повече положителни емоции. Готвенето не е самотно задължение, готвенето трябва да бъде удоволствие за всички сетива.

Припомни си още: Хитри кулинарни тайни за по-лесно готвене

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти