Здравни проблеми при нервно напрежение Част I

В повечето случай стресът води или до преяждане, или до гладуване
Снимка: sxc.hu

Хората подложени на непрекъснат стрес са с висок риск от сериозни здравни проблеми. Някои от тях са:

- нарушаване на имунитета
- увеличаване на риска от атеросклероза и сърдечен инфаркт
- повишено кръвно налягане и мозъчен инсулт
- стомашно-чревни заболявания
- свръхтегло и затлъстяване.

Продължителните стресови състояния водят до нарушаване на имунитета на организма. Сега се счита, че атеросклерозата е възпалително заболяване на артериите, което води до образуване на артериални плаки. Имунната система е включена в основата на възникването и развитието на атеросклерозата.

Освен това стресът често предизвиква здравни проблеми, свързани с нарушения в имунната система на червата. Тя е важна част от общия имунологичен капацитет на организма. В храносмилателния тракт понякога присъстват бактерии и вируси, които предизвикват заболявания и чревната имунна система е необходима, за да отговори на въздействието на тези агенти. Естествено намиращите се в червата бактерии играят важна роля в някои функции, свързани с храносмилането и поддържането на чревните имунни защитни бариери.

Стресът може да предизвика свръхконсумация на храни и в резултат да доведе до свръхтегло и затлъстяване. Затова се опитайте да сте по-спокойни, да промените философията си към живота, акто си повтаряте, че нищо не е по-важно от здравето и семейството и не се поддавайте на напрегнатото ежедневие да ви докара до стресови състояния.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент