Защо сме най-щастливи на 33

Хубавото започва оттук нататък
Снимка: Getty/Guliver

Винаги съм предпочитал да общувам със 70-годишни хора, чийто дух подсказва как сякаш преди миг са навършили 20 и всячески избягвам онези 25-годишни "старци", които вечно мрънкат и се дразнят на живота, защото е много по-удобно да не поемат щафетата в свои ръце.

По тази причина изследователи от Острова са се заели и установили, че почти 70% от хората посочват 33-годишната възраст като най-щастливия период в техния живот.

Близо 53% от запитаните коментират, че при навършване на Христовата възраст се чувстват най-радостни заради професионалните си успехи, а също и заради факта, че са станали родители. Други 42% са на мнение, че след прекрачване на тези години оптимизмът ги навестява доста по-често.

38% от мъжете и жените изпадат много по-рядко в стресови ситуации, а една трета от анкетираните обяснили, че семейните им отношения били в по-добра форма от когато и да било.

Разбира се, има и такива, за които най-щастливият период е бил училищният или този в университета, но техният брой на фона на останалите участници в експеримента бил минимален.

"За 33 години са ви се случили достатъчно неща и сте натрупали опит, който, обаче, не отнема от ентусиазма и енергията ви за живот", допълва британският психолог Дона Доусън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти