Защо са важни витамините и как да си ги набавим

витамини минерали
Снимка: iStock

Да водите здравословен начин на живот би могло да бъде сериозно предизвикателство за съвременния човек. Стрес, натоварено ежедневие и недостиг на време – как да поддържате ума и тялото в кондиция, когато всичко сякаш е срещу вас? Удачен ли е приемът на хранителни добавки с богато съдържание на витамини и минерали и колко дълго време е препоръчително да ги пиете – отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове. 

Кога е подходящо да приемате витамини 

Когато не приемате витамини в нужните количества с храната, това води до дефицит на ценни вещества, които играят съществена роля за правилното протичане на отделните процеси във вашия организъм.

витамини минерали
Снимка: iStock

Подходящо е да ги приемате, когато:

►имунната система е отслабена – обикновено тя отслабва след дълго боледуване или при недостиг на ценни вещества; 

►налице е косопад – при някои хора той е сезонен и се появява периодично. Могат да се открият специални разработки от витамини и минерали, с които да се намали; 

►имате отслабено зрение – очното здраве е много важно, затова трябва да подходите към него отговорно и да пиете специални хранителни добавки; 

►заспивате трудно нощем – нервите ви са “опънати” и това не ви позволява да почивате пълноценно вечер. Приемът на натурални хранителни добавки би помогнал в случая; 

►спортувате и искате да ускорите възстановителните процеси – физическото изтощение е също една от основните причини да приемате витамини. 

витамини минерали
Снимка: iStock

Тяхната липса може да се превърне в хроничен проблем, който да се отрази негативно върху общото ви здраве – това е валидно както за мъжете и жените, така и за децата. 

Какво е тяхното предназначение 

Витамините се пият най-често за имунитет, но могат да се открият препарати и с друга насоченост – за очи, при бременност, за коса, кожа и нокти, мултивитамини за деца и др. Подобни натурални продукти се предлагат в различни формулировки. Някои от тях са разтворими, други са в течно състояние, а трети се приемат под формата на таблетки и капсули. Важно е да се прочете листовката и да не се превишава препоръчителната дневна доза, за да не стига до предозиране.

За кого са подходящи 

От онлайн аптека Нове съветват да заложите на здравословното хранене, което включва плодове, зеленчуци и други полезни продукти. За допълнително подсилване на организма включете в менюто си и добавки, чиито ползи са многобройни. Те ще допринесат за добрия тонус и за по-бързото възстановяване на тялото след изтощителна тренировка или натоварен ден. Този вид продукти са подходящи за възрастни и деца, като следва да се изберат съобразно целите, възрастта и здравословното състояние на човека. 

витамини минерали
Снимка: iStock


 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти