Защо музиката лекува

Защо музиката лекува
Снимка: netinfo

По думите на редица пластични хирурзи от оксфордската болница "Джон Радклиф" пускането на музика по време на операция намалява стреса, подобрява дишането и дори спомага за по-лесното възстановяване на пациентите.

Става въпрос, обаче, за тези, които са били подложени на местна упойка, като изследванията показват, че класическата музика има най-успокояващ ефект върху тях.

Песните на легендата Франк Синатра също били сред най-предпочитаните за тази цел, а  при класическите композитори болшинството от пациентите избирали музиката на Вивалди и Бетховен.

Анализите показват, че пациентите, претърпелите операция, докато слушат музика, са три пъти по-спокойни след края на интервенцията от тези, които не са били обградени от музикални звуци.

Лечебните свойства на музиката не се простират само между стените на операционната, защото синхронизирането на музикалния ритъм с темпото на вашето физическо натоварване ще направи тренировката много по-ефективна и лесна за изпълняване.

Бебетата също обичат музикалното оформление, тъй като развива техните мозъчни реакции и възприятия.

Музикотерапията се препоръчва и при бременните, защото редуцира нивата на стрес и напрежение в организма. Това се дължи на отделянето на допамин в мозъка, който подобрява настроението.

Лекари от Харвардския университет са установили, че музиката понижава кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти