Защо имаме нужда от манго всеки ден

Защо имаме нужда от манго всеки ден
Снимка: Thinkstock

Мангото е много полезен плод с редица качества и полезни за тялото свойства.

То е бедно на калории, съдържа високи нива на витамин С и А, както и В6 и други витамини от групата В, богато е на фибри, калий и магнезий.

За да ви убедим още по-добре, че мангото е здравословно и не трябва да го избягвате, ще ви цитираме сайта Healthimpactnews.com който дава списък с няколко причини защо е добре да консумирате именно този плод колкото можете по-често.

*Предпазва от рак на гърдата, на простатата, на дебелото черво и левкемия, тъй като е изключително богато на различни антиоксиданти.

*Поддържа в норма холестерола, благодарение на високите нива на витамин С и на пектин, които съдържа.

*Укрепва имунната система, защото е щедро на витамини. Освен това има много желязо в плода, което помага при анемия и менопауза.

*Помага при диабет и то не само плодът, но и листата му. Запарете пет-шест от тях във вода и оставете да престоят една нощ, след това прецедете и изпийте. Това помага за поддържане нивата на инсулина. Освен това мангото има нисък гликчемичен индекс, което означава, че няма да покачи нивата на кръвната захар.

*Определяно е като афродизиак и дори се нарича "плодът на любовта". Тайната е във високото съдържание на витамин Е, който помага за насърчаване на сексуалния апетит.

*Африканското манго е хит сред отслабващите.

*Действа срещу акне и освежава лицето. Нужно е само на предварително почистена кожа да нанесете парченца или каша от манго и да оставите да действа 10-15 минути. След това се отмива с топла вода.

*Помага на зрението, тъй като е богато на витамин А. Една чаша с манго съдържа 25% от препоръчителната дневна доза за този витамин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти