Защо газираните напитки са вредни

Защо газираните напитки са вредни
Снимка: netinfo

Газираните напитки, дори диетичните, не са полезни за организма. Ето няколко причини защо трябва да ги избягвате

Водят до затлъстяване
Редица проучвания са установили, че хората, които редовно пият газирано, имат по-голяма обиколка на ханша и мазнини в коремната област. Доктор Майкъл Ройзен обяснява, че консумацията на сладки газирани напитки, били те и диетични, отваря апетита за още сладки неща, което логично води до повишен прием на захар и трупане на излишни калории.

Риск от заболявания
Натрупването на мазнини в областта на корема увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми и развиване на диабет тип 2. Ново проучване, публикувано в Journal of Internal Medicine настоява още, че газираните напитки увеличават риска от инсулт.

Вреди на зъбите
Да, майките са прави като казват, че газираното ще развали зъбите. Проблемът тук не е толкова в излишната захар, колкото във високото киселинно съдържание на напитките. Те имат фосфорна, ябълчена, лимонена и винена киселина, която съсипва зъбния имайл. Същите тези киселини оказват вредно влияние и на костната система.

Жените са по-застрашени
Ново изследване от Американската асоциация за сърдечни заболявания е установило, че жените са по-уязвими от мъжете на ефекта от пиенето на газирано. Дамите, които пият всекидневно сода по-лесно трупат килограми в талията, имат по-високи нива на триглицериди (вредни мастни киселини, които могат да причинят сърдечни заболявания), по-висока кръвна захар и по-ниски нива на "добрия" холестерол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти