Заложи на червено, за да отслабнеш

Заложи на червено, за да отслабнеш
Снимка: netinfo

Хората, хранещи се в червени съдове, ограничават приема на храна с около 40 процента, според експерти от Швейцария и Германия. Именно консумацията на напитки и ястия от червени чаши и чинии може да помогне за свалянето на килограми, ако съдим по резултатите от това ново изследване.

Учените споделят, че точно този цвят ни кара да избягваме по-големия прием на храна заради значението, с което най-вече свързваме червеното (освен еротичния му привкус, разбира се) като забрана, опасност, стоп и тревога.

Снимка: netinfo


Червените чаши пък от своя страна могат да спомогнат да пием по-малки количества алкохол, разкриват експертите.

Същите са на мнение, че по-често трябва да се използват червени опаковки за по-вредните и калорични храни, за да се намали тяхното потребление.

В анкетата са участвали десетки студенти, които били накарани да пият чай от сини и червени чаши, като се оказало, че тези, заложили на червеното, са отпили с 44 процента по-малко билкова напитка от другите, спрели се на сините чаши.

Снимка: netinfo


"Във втората част на експеримента раздадохме на близо 100 души гевречета в червени, сини и бели чинии, а най-много недоизядени тестени продукти бяха останали точно в червените съдове", разкрива д-р Урсула Аренс, което е член на Британската асоциация по диететика (British Dietetic Association).

Още интересни идеи за отслабване

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти