Забравената английска сол

Забравената английска сол
Снимка: netinfo

Английска, или епсомова, сол е кристализиран магнезиев сулфат. Това представлява естествен минерал, съдържащ във всички живи същества.

Английската сол има редица полезни свойства. Тя се отразява позитивно върху цялото тяло и има доста по-широко приложение, отколкото да си киснете краката в нея или да я използвате за детоксикация или отслабване.

С английска сол стават чудесни маски за лице и коса, лекува отоци, гъбички, натъртвания, отпуска нервната система и може да се отрази чудесно на растенията ви.

Английската сол, както и медът, зехтинът, содата и лимоновият сок могат да ви бъдат много по-полезни, отколкото различни лекарства и козметични продукти, с които е залят пазара и ни се предлагат на всяка крачка.

Като начало може да си спретнете успокояваща гореща вана. Разтворете във водата две чаши английска сол и се отпуснете. Ще прогоните стреса, мускулите ви ще релаксират, а ако имате отоци или наранявания, ще ги облекчите. Може да си взимате такава вана веднъж в седмицата.

Ако нямате вана, просто сипете от солта върху гъбата си за тяло. Получава се чудесен пилинг, който ще свали всички мъртви клетки от кожата ви и ще я направи копринено мека.

С английска сол може да измиете и самата баня.

Основната съставка на английската сол е магнезият. Именно той е важен за много от функциитге в организма. Магнезият превръща английската сол в природен лек за проблеми с кожата, успокояване на нервната система и освобождаване на токсините от тялото.

Английската сол е чудесна съставка за домашна маска за лице. Може просто да разтворите малко от нея в тоника, с който почиствате кожата или да си направите маска. За нормална към мазна кожа е нужен белтък, лимонов сок и малко английска сол.

Ако е нормална към суха - настърган морков, екстра върджин зехтин и английска сол.

Със съшия успех може да прилагате английската сол върху косата си. Направете си разтвор във вода или изсипете малко в шампоана. След като измиете с нея, изплакнете с лимонов сок за повече блясък.

За придаване на обем - смесете равни части балсам и английска сол. Затоплете сместа и намажете косата с нея. Оставете 15 минути и я изплакнете.

Градината ви също може да се съживи с помощта на английска сол. Разтворете няколко лъжици във вода и полейте с нея. Тревата и растенията ще са свежи и зелени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти