За красива кожа и коса

За красива кожа и коса
Снимка: Thinkstock

Стресът, нередовното хранене, недостатъчният сън и злоупотребата с цигари и кафе оставят своя отпечатък върху нашето тяло. Кожата постепенно се изсушава и набръчква, косопадът се засилва, а ноктите стават по-чупливи.

Други обичайни причини за преждевременното стареене на кожата и косата са драстичните диети, ниските нива на желязо в кръвта, хормоналните промени, състоянията след бременност и кърмене, и дори страничните ефекти на някои лекарства.

Затова грижата за красотата на кожата, косата и ноктите трябва да започне "отвътре" като активизирате естествените процеси на регенерация на тялото. Особено ефикасна в този случай е терапията с минерални соли на Д-р Шуслер.

Какво представляват шуслеровите соли?

Д-р Шуслер е немски лекар, който през 19 век разработва 12 тъканни (минерални) соли.
Неговата теория се основава на разбирането, че тези 12 минерала са задължителни съставки на здравата клетка.

Нормалната обмяна на веществата зависи от количествата и правилното съотношение в тъканите на всяка от тези соли. Когато те са в оптимално количество и съотношение, тялото е здраво. И обратното, ако съществува недостиг от тези тъканни соли, се нарушават клетъчните функции и това спомага за развитие на заболявания.

Шуслеровите соли са хомеопатични разреждания на минералните соли, които изграждат клетките. Въпреки че не се считат за истински хомеопатични лекарства, те се произвеждат в много ниски разреждания - Д6 и Д12.

Комбинация за красива кожа и коса

Ето една комбинация от тъканни соли, която ще ви помогне да имате красива и млада кожа и коса:
Шуслеровата сол № 1 Калциев флуорид подобрява еластичността на кожата. Тя предотвратява промените в съединителната тъкан и по този начин помага в грижата срещу целулит, бръчки и стрии.
Шуслерова сол № 8 Натриев хлорид регулира баланса на телесните течности в организма. Тя е солта, която хидратира кожата, предпазва от отоци и подсилва космените фоликули.
Шуслерова сол № 11 Силицея е една от най-важните минерални съставки за красива кожа, нокти и коса. Тя заздравява ноктите, стимулира образуването на колаген и така предпазва кожата от стареене и образуване на бръчки.
Доза: 3 таблетки дневно от всяка сол 15 минути преди хранене за 2 месеца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти