За какво говори формата на ушите

Я повтори
Снимка: Thinkstock

Традиционната източна медицина смята, че главното предназначение на ушите е не толкова слухът, колкото възможността чрез тях да се диагностицират и лекуват някои заболявания.

Така например ушите с правилна форма, достатъчно големи и с еднакъв размер говорят за добра наследственост и качествен запас от резервни сили в организма.

Твърде зачервените или горящи ущи (дори този признак да се появява за кратко време) показват склонност към хипертония и нарушения в работата на вегетативната нервна система.

Хората с "пламнали уши" често са предразположени към агресия и прибързана реакция към външните промени, пише "Здраве.bg".

Студените и бледи уши също свидетелстват за дисфункция на вегетативната нервна система, защото сигнализират за понижено кръвно налягане, обща слабост и намаляване на мозъчната активност.

Синкавият цвят на ушите показва наличие на сърдечна недостатъчност или заболявания на белите дробове и бронхите.

Сериозно внимание трябва да се обърне при наличие на тъмен червено-син цвят на ушните миди, който е характерен при заболявания на стомаха и червата, задстомашната жлеза и черния дроб.

При общо изтощаване на организма и при проблеми с тънкото и дебело черво кожата на ушите може да стане блестяща, с кафяви или тъмночервени петна (сигнал за нарушен баланс на минерали).

Долната месеста част на ухото с квадратна форма говори за голяма физическа сила, но тя е сигнал и за агресивност, твърди източната медицина. Ако пък тази част е заострена, това е знак за постоянство и повишен запас от вътрешни сили, а също така е признак за изключителни умствени способности.

Колкото по-голяма, по-дълга и по-дебела е тази част на ухото, толкова по-пълен е здравословният резерв на човека. Нейният естествен телесен цвят и хармонична форма свидетелстват за спокоен и трудолюбив характер.

Когато пред ушите се появят ситни бръчки, трябва да се обърне внимание на храненето – това е индикация за изтощаване на организма.

Ако долната месеста част на ухото прилича на възглавничка, това предопределя склонност към затлъстяване или намаляване на умствената активност.

Бръчките по тази част на ухото пък показват предразположеност към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове в това число атеросклероза, опасност от инсулт и инфаркт. Бръчки в месестата част могат да се появят и при диабет.

За общо изтощаване на организма може да се говори, ако месестата част на ухото е изтъняла и като че ли е втвърдена, а също така - ако е твърде голяма, с нехармонична форма и нееднородна повърхност. Тази нееднородност според традиционната медицина на Изтока понякога се наблюдава при склонност към онкологични заболявания.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент