За да спрат болките във врата

Всичко лежи на гърба ми
Снимка: Getty/Guliver

Все по-продължителното застояване във всякакви изкривени и причудливи пози, докато трескаво тракаме по клавиатурата между 8 и безкраен брой часове в денонощието, никак не щади гръбначния ни стълб. И не след дълго той започва да се "бунтува" от тази несправедливост, като ни причинява доста коварни болки в кръста, гърба и шията.

Ясно е, че малцина имат време за професионален масаж, но в такъв случай на помощ се притичват няколко доста лесни и не отнемащи време упражнения, които ще ви отърват от ненужното натоварване и напрежение в горната част на гърба и врата.

За да ви зарибим още повече, ще допълним, че тези раздвижвания нормализират и стойностите на кръвното налягане, а с тяхна помощ изгърбената ви стойка по-бързо ще се доближи до визията на изящния силует.

Да започваме с волната програма, като всяко упражнение трябва да се повтори 10-20 пъти.

* Седнете и се изправете. Разтворете ръцете в двете страни и свийте лактите нагоре. След това бавно свивайте и разтваряйте рамене.

* Поставете дясната длан върху дясната страна на шията. Преодолявайки съпротивлението, бавно накланяйте главата надясно. После повторете същото с другата ръка от лявата страна.

* Скръстете ръце зад врата и преодолявайки съпротивлението на двете длани, бавно накланяйте главата назад.

* Упражнение "не": бавно клатете брадичката - тя трябва да се приближава до гърдите.

* Упражнение "да": бавно въртете главата в противоположни посоки. Брадичката трябва да бъде паралелна на линията на раменете.

* Упражнение "може би": бавно накланяйте главата наляво и надясно. Ухото трябва да се намира над рамото.

* Въртете раменете си напред и назад. Започнете упражнение за 10-15 секунди, като постепенно увеличавате амплитудата на въртене.

* И най-накрая - спете на удобна възглавница. Дали тя е такава или не, можете да разберете по евентуалната болка, която изпитате, щом се събудите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти