За да спим като къпани

За да спим като къпани
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Сънят вечер е от особено голямо значение за организма, поддържането на добро здраве и висок тонус и за борбата със стреса.

Ето няколко вредни навика преди лягане, които има почти всеки от нас, и които биха могли да нарушат съня ви.

Късното заспиване
Понякога е доста трудно, но е добре да си лягате навреме и да ви се събират осем часа сън. Колкото и да спите през деня, нищо не замества нощния сън. Много от съветите за

Четене на книга
Много често срещан навик, в който няма нищо лошо, освен, че ако го правите редовно, тялото ви свиква и така започва да ви се спи по-късно, а сутрин ставате нормално рано. Другият проблем е, когато четивото е толкова интересно, че не усещате колко време е минало и в един момент се оказва, че е трябвало да сте заспали преди доста време.

Няма нищо лошо в това да прочетете една-две страници, колкото да ви се приспи, но ако имате намерение да четете повече, просто започнете по-рано.

Лаптоп или игра в леглото
Същата работа като с книгите. Времето минава неусетно и на сутринта едва отваряте очи. Леглото е място за спане и секс, не го превръщайте в бюро.

Никакви излишни светлини
В спалнята ви трябва да е приятно и тихо, за да не се нарушава покоя ви. Избягвайте настолни часовници с ярки циферблати, чиято светлина може да ви безпокои.

Тревожни мисли
Случва се неусетно - лягате, гасите лампите, затваряте очи и започвате да мислите дали свършихте всички задачи за деня, ще ви стигнат ли парите този месец, кога се плащаха данъците, дали банята ви няма нужда от ремонт и всякакви други подобни. Понякога точно нощем ни спохождат най-притеснителните мисли, които не ни дават покой и до късно се въртим в леглото.

Старайте се вечер да си мислите за хубави неща и да оставите тревогите на страна. Все пак, през нощта всичко изглежда по-страшно, отколкото на сутринта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти