За да имате здраво сърце, бъдете щастливи

За да имате здраво сърце, бъдете щастливи
Снимка: netinfo

Искате да имате здраво сърце? Бъдете щастливи!

Това се оказва най-сигурният начин да се предпазим от сърдечно-съдови заболявания, според нови проучвания. Депресията, безпокойството и стресът вредят сериозно на здравето ни.

Учени от "Харвард“ са провели мащабно изследване, което е имало за цел да установи как психологическото състояние влияе върху физическото здраве. От него става ясно, че чувството за щастие и сигурност са от особено голямо значение за успешното функциониране на тялото. Независимо социалния статус, възрастта и дори телесното тегло, щастливите хора имали по-здраво сърце от нещастните и стресираните.

Сравнени били резултати от 200 проучвания и всички те доказвали едно и също – позитивният поглед към живота винаги оказва благотворно влияние върху здравословното състояние на организма.

Всичко това трябва да ни накара да се замислим, че освен балансирано хранене, редовно спортуване и природосъобразен начин на живот, от огромно значение е и отношението ни към заобикалящия ни свят – дали виждаме повече положителната страна на нещата или се съсредоточаваме върху негативите и се притесняваме излишно.

Стресът е най-големият враг както на здравето, така и на красотата ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти