Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо

Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си проправя път и се налага съвсем отскоро. Добавянето на масло в кафето обаче е нова и все още недотам популярна практика. У нас за тази напитка използваме израза "бронирано кафе".

Неочакваната комбинация кафе с масло всъщност е невероятно хрумване, защото намалява чувството на глад и по този начин е отлично средство за борба с излишното тегло. Това е добра причина да пиете кафето с масло, както повелява кето диетата. 

С тази добавка сутрешната чаша наслада добива и по-кремообразен вид, разказват от Gotvach.bg

6 най-чести грешки, които допускаме при кето диета

Дейв Аспрей първи започва да популяризира този нов нестандартен начин за консумиране на кафе. Разказва, че се убедил в силата на маслото, смесено в тонизиращата напитка, когато е изкачвал върха на планината Кайлас в Тибет. Местните хора там консумирали напитката от VІІ век. Оригиналната рецепта включва вид черен чай, масло от як, сол и мляко, които се слагат в уреда, с който се бие маслото.

Той се чувствал изтощен и безпомощен, но когато изпил животворната напитка, се почувствал буквално презареден. Освен невероятния вкус, той смята, че кафето с масло има и още едно предимство – именно чрез него е свалил значителна част от теглото си.

7 източника на кофеин, за които не сте подозирали

Наред с вкусовите качества, новата комбинация ни снабдява с енергията, от която имаме нужда. За разлика от обикновената консумация на кафе обаче, маслото като добавка не позволява да ни се доспи изведнъж, след като кофеинът в системата ни се е изчерпал.

Високото съдържание на мазнини намалява скоростта, с която тялото ни усвоява кофеина. По този начин притокът на енергия се увеличава и се намалява резкият ѝ спад.

Почитателите на този нов тренд залагат на най-висококачествените сортове кафе и на възможно най-качественото масло, най-добре органично. Според тях това е съвършената глътка кафе.

Ако решите да опитате тази нова мода, имайте предвид, че бучка масло се добавя само към прясно кафе. Ако я добавим към разтворимо кафе, ефектът на кремообразно удоволствие няма да бъде същият!

За разлика от почитателите на кафето с масло, здравните експерти са на съвсем друго мнение относно тази иновация. Така например диетологът Мадлин Фернсторм казва, че подобна чаша кафе би се отразила пагубно на талията на хората и по-скоро ще ги накара да пълнеят.  Напомняме, че диета, в която мазнините идват основно от животински продукти, може да се отрази неблагоприятно на сърцето и трябва да се избягва.

Осем вредни сутрешни навика, от които напълняваме (без да осъзнаваме)

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти