Внимавайте: тези храни повишават холестерола

жена храна
Снимка: iStock

Когато нивата на мазнините в кръвта (триглицеридите) и холестерола са високи, това може да доведе до стеснени кръвоносни съдове, което от своя страна да причини мозъчен инсулт, миокарден инфаркт и др. 

Причините за високия холестерол могат да са генетични или да са свързани с нездравословен начин на живот. Възможно е да става дума и за комбинация от всички фактори, научихме от Gotvach.bg.

Избягвайте тези храни, за да сте здрави и в добра форма:

Храни, които повишават холестерола

Въпреки че някои рискови фактори могат да бъдат избегнати (нездравословна диета, наднормено тегло, тютюнопушене и липса на физическа активност), други фактори (възраст, фамилна анамнеза) не могат да бъдат променени.

Изключително важно е, казват специалистите, да наблюдавате холестерола си и да се тествате редовно, да ходите на лекар, дори ако нямате никакви симптоми. Въпреки че високият холестерол може да има неблагоприятни ефекти върху здравето ви и дори да бъде фатален, няма външни симптоми за високия холестерол, които са резултат от високото съдържание на мазнини в кръвта. Единственият начин да разберете дали имате висок холестерол е да си направите необходимите кръвни тестове.

 

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти