Внимавайте с порциите

Внимавайте с порциите
Снимка: netinfo

Хората трябва да внимават какво и колко ядат, особено тези, които страдат от диабет тип 2. Това е важно, за да се следят нивата на калории и въглехидрати, които се приемат от организма. Затова е от голямо значение да се преценят добре порциите храна.

Като начало може да започнете като ограничите порциите. Това ще ви помогне и да свалите килограми.

Изследване от 2004 година, проведено сред повече от 300 човека, показва, че тези, които в продължение на две години са ограничавали и намалявали порциите храна, са загубили с 5% повече телесна маса, отколкото тези, които са яли каквото и колкото пожелаят.

Също така може да се замислите и измерите точно колко храна побират вашите купи и чинии. След това започнете да слагате по-малко храна в тях, или просто да си купите по-малки съдове.

Не гладувайте. Когато пропускате хранене (обед, вечеря и тн.) е много по-вероятно да изпитате вълчи глад и когато седнете да хапнете да изядете много повече, отколкото по принцип ви е нужно.

Четете внимателно опаковките на храните, които купувате, особено ако искате да сметнете колко калории ще поемете. Много често дадените количества хранителни вещества са за 100г продукт, а самата опаковка съдържа повече, което означава, че ако поемете цялото съдържание, ще наситите организма си с повече хранителни вещества, отколкото е нужно и полезно.

Създайте си правилни хранителни навици. Ако менюто ви е бедно на зеленчуци, променете незабавно това. Пийте повече течности, изпробвайте нови рецепти и в никакъв случай не робувайте на еднообразието.

Пробвайте да си съставяте седмично меню. Така ще имате по-ясна представа какво да сготвите, пък и ще следите по-лесно разнообразието на храната, която приемате.

Когато сте на ресторант, не се чувствайте длъжни да изядете всичко от чинията си, само защото сте го платили и да не идат парите "на вятъра". Това не трябва да се превръща във вашето извинение за лакомия и преяждане. Спокойно може да помолите да ви приберат остатъка от блюдото в кутия за вкъщи.

Преяждането няма да ви доведе до нищо хубаво, така че правете всичко с мярка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти