Внимание: Не стой с мокър бански дълго време!

жена басейн бански плаж
Снимка: iStock

Въпреки че излежаването след потапяне на плажа или басейна е най-приятно, то не е особено полезно интимните ти части.

Ако си решила да прекараш цял ден край водата, е нормално да останеш с банския си през повечето време. Но ако правиш паузи от плуването, престоят с бански не е най-добрата идея.

Избери бански според фигурата си

Вероятно знаеш, че памучното бельо е по-подходящо, тъй като позволява преминаване на повече въздух и изпаряване на повече влага.

Именно заради материите, от които са направени плажните костюми (сред които памукът отсъства) не е полезно гениталиите ти да стоят с мокър бански по няколко часа.

Проблемът е, че влажният костюм представлява среда, в която се развиват микроорганизми.

Д-р Алиса Дуек казва, че бактериите се развиват именно в топли и влажни места като банските ни. Те могат да се окажат причина за следните усложнения:

Инфекция на уринарния тракт – За съжаление, се среща често при жените. Въпреки че терминът описва инфекция в частите от наименованието, възпаленията, които започват и остават в пикочния мехур, са също болезнени.

Ако не се третират навреме, те могат да преминат към уретрата, а оттам и към бъбреците. Затова ако имаш съмнения за подобна инфекция, съветът от специалистите е да потърсиш медицинска помощ и направиш нужните изследвания.

жена басейн бански плаж
Снимка: Unsplash

Гъбична инфекция – Влажната среда, създадена от мокрия бански костюм, може да промени нивото на pH и доведе до инфекция. Този тип възпаления са неприятни заради сърбежа, сухотата и болката при уриниране, както и отделянето на гной.

Бактериална вагиноза – Тя нарушава pH баланса и си прилича по симптоми с горното състояние. Тази инфекция се лекува с антибиотици, затова не пропускай посещението на лекарския кабинет.

Стоенето по мокър бански обаче е опасно само ако го правиш често. В такъв случай е добре да се преобличаш със сухи дрехи, за да намалиш риска от инфекции.

Друг начин да предотвратиш нежеланото преживяване е да си вземеш душ или изплакнеш с вода преди да замениш банския със сухо бельо.

15 летни филма, които ще ви пренесат на плажа

 

Oще:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти