Вегетарианството съсипва косата

Вегетарианството съсипва косата
Снимка: netinfo

Отказът от животински продукти се превърна в хранителна мода. Но дали изборът да се храним само с растителна храна е наистина добър за здравето?

Думата имат фризьорите.

„Имах клиентка, която не бях виждал от два месеца. Какво беше учудването ми, когато от блестящата ѝ, гъста коса не беше останало и помен.

Тя дойде за съвет как да се пребори с чупливостта и липсата на блясък. Разпитах я за промени в начина на живот и тя с гордост каза, че се е отказала от храните с животински произход.

Снимка: netinfo

За съжаление, трябваше да се откаже и от красивата си коса“, разказва Едуард Джеймс, лондонски фризьор пред известен моден сайт.

Разбира се, Едуард преувеличава. Вегетарианството не значи да се примирите с лоша коса, но значи да сте двойно по-бдителни за всички хранителни вещества, с които зареждате тялото си.

Липсата на жизнено важни нутриенти може да увреди не само косата, но и здравето ви.

И така, как да се храните, за да остане косата ви красива и ноктите – здрави, след като откажете месото и млечните продукти.

Комбинирайте различни видове растителен протеин

Снимка: netinfo

Протеините са тухличките на косата. Когато са с животински произход, се усвояват много лесно от тялото и отиват на мястото си – не само в косата, но и в мускулите, костите и ноктите.

Когато се храните само с растения, трябва да разнообразявате източниците на протеини, за да позволите на тялото си да усвои възможно най-голямо количество.

Снимка: netinfo

Добри източници на растителен протеин са боб, леща, грах, соя, фъстъчен масло, кашу и тиквени семки.

Добавете към този списък и киноа, кокос и прахообразните протеинови шейкове с растителен произход.

Взимайте допълнително желязо

Ако сте постоянно уморени, не можете да си поемете въздух, косата ви капе, а ноктите ви са чупливи, много вероятно е да страдате от недостиг на желязо.

Снимка: netinfo

Желятото играе важна роля в етапа на растеж на косата. най-добрите източници на този минерал са червените меса, но в случай, че сте вегетарианци, трябва да заложите на друг вид храна.

Храни, богати на желязо, можете да си припомните тук >>>

Препоръчително е редовно да се изследвате за нивото на желязо, за да не стигнете до състояние на желязодефицитна анемия.

Повече калций

Калцият е другият важен минерал за здравето и красотата на косата. той е отговорен и за усвояването на желязото в организма.

Снимка: netinfo

Добър източник на неживотински калций са тъмнозелените листни зеленчуци, тофу и броколи. Още храни, богати на калций >>>

Използвайте предпазваща козметика за коса

Снимка: netinfo

Особено ако оформяте косата си с преса или маша, задължително трябва да използвате предпазващ серум. Подхранвайте често косата си, за да не страда тя и вашето самочувствие от избора ви на хранителен режим.

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти