Упражнения за бразилско дупе

Упражнения за бразилско дупе
Снимка: Румяна Илиева

Запишете си колко пъти сте направили този комплекс и за какво време. Целта ви е да го правите до отказ, т.е. докато не можете повече. След един ден отново изпълнете същия комплекс и би трябвало да го направите повече пъти или същата бройка за по-малко време.

Този комплекс натоварва почти цялото тяло, защото не е здравословно да се тренират само определени части на тялото. Ако искате бразилско дупе, освен упражнения, трябва да следвате и хранителен режим с енергиен недостиг, за да подтикнете тялото да използва складираните мазнини за енергия и да се видят резултатите от упражненията :)

Който няма достът по Вибокс, може да види видеото в Ютуб ТУК.

1. Изходно положение поза за лицева опора. Важно е да стегнете корема и тялото да е право като дъска. Дупето не трябва да пада надолу, за да не се натоварва кръста, ако стегнете корема, дупето ще е в права линия с тялото.

2. Пет пъти повдигнете прав десен крак нагоре и здраво стягайте дупето и задното бедро. Това движение изометрично стяга и корема. Направете същото и с левия крак.

3. Подскочете до ръцете, като стъпалата застават от двете страни на ръцете, скочете обратно назад. Натоварваме и предната част на бедрата и добавяме аеробен елемент.

4. Направете лицева опора, като може да я направите от колене. С това упражнение работим за гърди и задната част на ръката, а ако правите лицевата опора от пръсти на крака (а не от колене), работите и за корема.

5. Поставете коленете на пода. Изнесете напред права ръка и назад срещуположен прав крак. Дръжте главата горе, все едно сте "глътнали чадър", главата да не пада надолу, да не виси. С това упражнения работим за гърба, задна част на бедрото и дупето. Направете го и с двете ръце и двата крака.

6. От поза на колене и длани повдигате единия крак назад и нагоре, като тялото преминава в поза триъгълник, когато кракът се движи нагоре. Когато кракът слиза надолу, все едно отново заставате на колене,но не докосвате пода, а ги държите във въздуха. Правят се 5 повторения за всеки крак. Това упражнение работи за дупето, предна и задна част на бедрата и гърдите.

Това е едно повторение на комплекса за Бразилско дупе.

Комплексът за Бразилско дупе е предоставен на edna.bg от фитнес инструктор Румяна Илиева. Нейната програма за отслабване включва хранителен режим с енергиен недостиг и домашни тренировки, които са вкарали в перфектна форма много жени.

Вижте останалите съвети на Румяна - упражнения за отслабване, за стегнат корем и дупе, петминутна сутрешна тренировка вкъщи, упражненията за стегнати бедра и отслабване с упражнения в офиса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти