Уникално упражнение за плосък корем

Фитнeс инструктор Румяна Илиева
Снимка: Личен архив

Коремните преси са най-разпространеното упражнение за корем, а има стотици упражнения за корем, които на всичкото отгоре са и по-ефективни.

Ако искате да правите най-доброто за вашия корем, запознайте се с видеото по-долу, което показва упражнение, което стяга не само корема, но и раменете, ръцете, гърба и бедрата.

Ако искате да си разпечатате инструкциите, те са под видеото.

Необходими уреди:
Бутилка с вода, но да е повече от 1.5 литра, защото трябва да ви е трудно, ако ви е лесно - губите си времето. Не пълнете цялата бутилка с вода, за да може водата да се движи свободно и да предизвиква коремните ви мускули да се стегнат, за да задържат торса неподвижен.

1. Изходното положение е изправен стоеж, краката разтворени на ширината на раменете или малко повече, коленете леко свити (да не сте с прави крака). Пръстите на стъпалата сочат навън. Изправете гърба като подчертаете естествената извивка на гръбнака, раменете са назад, гърдите напред.

2. Вземете бутилката от пода като приклекнете, т.е. не се навеждате от кръста. Клякането е движение с ханша назад (а не с коленете напред) все едно зад вас има стол и целта ви е да допрете седалката с дупето. Гърбът е прав, в никакъв случай не правете котешки гръб, това се постига като умишлено държите раменете назад и изпъчвате гърдите напред. След като вземете бутилката от пода изправете се от краката, а не от кръста.

3. Стегнете корема и повдигнете бутилката нагоре и после наляво надолу, след това нагоре и надясно надолу. Правите полукръг с бутилката. Целта ви е да удържите торса да сочи напред, единственото усукване е от раменете, кръстът стои неподвижен. За да задържите торса да сочи напред, трябва много силно да стегнете коремните мускули, а ако бутилката е достатъчно тежка (няма смисъл от лека бутилка) още с първото движение ще усетите как коремът ви става на камък.

4. Допълнение, за да се стегнат бедрата и дупето - изпълнете горното упражнение от полуклек, т.е. коленете са свити, ханшът е назад, коленете не отиват по-напред от пръстите на стъпалата (това е важно условие, за да не ви болят коленете от упражнението клек). Задръжте полуклек докато движите бутилката, бедрата и дупето ви яко ще се стегнат.

5. Допълнение, за да се включи и гърба. Когото правите полукръг с бутилката опитайте да я повдигнете максимално нагоре и над главата, за да се активира и гърба. По този начин ще включите повече мускулни групи и ще харчите повече енергия, а да не говорим за здравословните ползи върху гърба ви, особено, ако работата ви е зад бюро.

Внимание: Само с упражнения не се постига плосък корем, трябва и хранителен режим, който да създаде условия за горене на мазнини. За да има горене на мазнини, трябва да има недостиг на енергия/калории, които тялото си набавя като разгражда запасите си (мазнини и мускули).

Ако си задавате въпроса "Как да отслабна?", значи имате нужда здравословна програма за отслабване.

Упражнението за плосък корем е заснето и обяснено от Румяна Илиева, диетолог и онлайн фитнес инструктор.

Вижте останалите съвети на Румяна - за стегнат корем и дупе, петминутна сутрешна тренировка вкъщи и упражненията за стегнати бедра.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти