Терапия: Прегърни дърво

Терапия: Прегърни дърво
Снимка: Thinkstock

Да прегърнеш дърво...

Понякога с насмешка гледаме на хората, които на разходка сред природата, се спират до дърво и го обвиват в прегръдката си. Дори бихме могли да си кажем, че са луди.

Доскоро съществуваха непотвърдени съвеи, че докосването до растение може да има лечебна сила върху здравето ни, но вече и науката започва да изследва тази практика.

Според скорошни проучвания дърветата наистина могат да излъчват положителни вибрации върху организма ни и с това да ни помагат да се справяме със състояния като депресия, ниска концентрация, стрес, както и някои форми на психични заболявания.

Експертите са изследвали и хора, които са почувствали облекчение след остра форма на мигрена, след като са били в близост до кората на дръвче.

Научните опити са засегнали и деца, които са подобрили здравето си в резултат на контакт с растение.

Всъщност всяка Edna прегръдка има благоприятно въздействие върху физическото ни и ментално равновесие. Ефектът на дървото в случая, според учените, е, че то ни създава усещането за връзка със земята, с природата, с флората и фауната. Връзка, която хората, живеещи в големите градове, често губят.

Специалистите доказали също така, че терапията с дървета е по-ефективна, когато човекът остане насаме с дървото в гората и осъществи контакт с природата. За тази цел е препоръчително редовно да се разхождаме в парк или в планината и да прегърнат дръвче по техен избор.

Терапията с дърво действа, когато при прегръдката останем сами с мислите си и се постараем те да бъдат чисти, оптимистични и искрени. Достатъчно е да останем обгърнали кората дори и минута, да поемем дълбоко въздух, да почувстваме баланса и хармонията около нас, за да усетим, че се чувстваме много по-спокойни и уверени, че всичко е наред.

Обосновката за лечебната сила на дърветата идва след разкритието, че и водата може да излъчва положителни вибрации в зависимост от това с каква енергия я зареждаме, преди да я изпием.

Прочетете още:

Лечение с прегръдки

Шопинг терапия по лекарско предписание

Скандинавска спа терапия за ходила

Терапия с котенца

Решение срещу стрес, депресия и превъзбуда

Какво е сигурността за една жена?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти