Тайната на слабите японки: супа с кюфтета и краставица (РЕЦЕПТА)

супа
Снимка: Unsplash

Макар мнозина да си мислят, че японците се славят само по начина на приготвяне и сервиране на суши, те са факири и по отношение на приготвянето на различни супи.

Всички те се приготвят с полезни съставки, комбинацията между които е тайната за тънката талия на японките. Характерното е, че японските супи винаги се поднасят топли и често при направата им се използва бульон Даши, който всъщност е основният японски бульон.

Другото, което е важно да знаете, ако искате да изненадате сътрапезниците си с хубава японска вечеря, е че супите, наричани ширу, винаги се поднасят в индивидуални купи (за разлика от общото плато от суши) и се сервират от дясната страна на човека, който ще ги консумира.

А ако искате съвсем да спазите японския етикет, трябва да си закупите и специални порцеланови лъжици, които са доста по-дълбоки от тези, които използваме в ежедневието си, и в същото време много по-удобни, когато се налага да консумираме супи или други течни ястия.

Ето как лесно можете да си приготвите супа по оригинална японска рецепта, като повечето продукти можете да закупите от специализираните азиатски магазини.

Вижте ТУК рецептата за тази вълшебна супа >>>

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти