Световен формат стартира тази събота в София

Световен формат стартира тази събота в София
Снимка: Thinkstock

София е първият град в България, който се включва в световния формат за кулинарно изкуство „Ресторант Уийк“ (седмица на ресторантите)

На 10 септември (събота) от 12.00 часа в Музея за история на София  официално ще се даде старт на световния формат за кулинарно изкуство „Ресторант Уийк“ (седмица на ресторантите). Кулинарната седмица ще започне на 11 септември и ще завърши с деня на София - 17 септември.

Основната идея и мисия на събитието е на достъпни цени всеки да има възможност да опита качествена кухня и разнообразна в  доказали се с гастрономически умения и отлично обслужване заведения.

В първото издание на София Ресторант Уийк тази година участват 25 ресторанта, в които ще се предлага два вида тристепенно меню на стойност 25 лева. 

По традиция в голяма част от европейските столици тази феерия от вкусове на достъпна цена се провежда вече два пъти годишно – есен – пролет или лято – зима. Понякога една седмица не е достатъчна и форматът може да достигне до над 10 дни. В Холандия тази седмица вече е станала национална, като само в Амстердам се включват всяка година над 100 реномирани ресторанта.

За всички, които искат да участват в София Ресторант Уийк ще могат да направят резервация през мобилното приложение нa sofiarestaurantweek.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти