Свалете сутиена, спасете бюста си

гърди големи бюст жена зелена рокля
Снимка: Thinkstock

Със сигурност има жени, за които носенето на сутиен е мъчение. Убива, притиска прекалено силно, протрива кожата, неудобни чашки, драскащи дантели или самото чувство да имате нещо пристегнато около гърдите ви притеснява.

Според руски лекари това са съвсем основателни доводи, за да се откажете от носенето на сутиени завинаги.

Специалистите предупреждават, че ежедневното носене на този вид бельо може да предизвика болки в гърба, които да прераснат в сериозен здравен проблем. Възможно е сутиенът да ограничава движението на прешлените по гръбначния стълб, което да доведе до дискомфорт, болки и сериозни заболявания и изкривявания на гръбнака.

гърди бюст момичета жена море плаж тяло
Снимка: Thinkstock

За да се избегне това, лекарите препоръчват да си почивате от сутиена. В никакъв случай не бива да спите с него, а напротив - да го сваляте веднага, щом можете. На пазара има много удачни спортни сутиени и ластични бюстиета, които са истинско спасение за по-надарените дами. Те много по-често се оплакват от болки в кръста и страдат от прегърбване, заради тежестта на самия бюст, отколкото жените с по-скромна гръдна обиколка.

Освен това намирането на подходящ сутиен е истинско предизвикателство, а често излиза и доста скъпо.

гърди бюст
Снимка: Thinkstock

За всякакъв вид бюст обаче, се препоръчва физическото натоварване, независимо дали ще е под формата на фитнес, аеробика, джогинг или бурни танци в дискотеката. Бюстът, особено по-големият, лесно увисва и само спортът е в състояние да го поддържа на добро ниво

Още за гърдите и сутиените

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти