Стряскащи факти за някои хранителни продукти

Стряскащи факти за някои хранителни продукти
Снимка: Thinkstock

Съществуват храни и продукти, които не трябва да се консумират в големи количества поради определени причини. Диетолози от Италия направиха списък на стряскащите факти за храните.

На десето място се нарежда древният управник Митрадит Шести. Той редовно приемал малки дози отрова, за да развие имунитет към нея.

Човекът имал напълно реални опасения, че ще бъде отровен от някой от приближените си. Когато един ден решил да се самоубие с помощта на отрова, не се получило, затова слугата му трябвало да го прободе с меч, пише "Gotvach.bg".

На девето място е фактът за комарите и бананите. Ако току-що сте хапнали банани, рискувате да бъдете нахапани от цяло ято комари. По неизвестни причини те нападат хората, които са консумирали повече количество от южните плодове.

Осмо място държи бирата – по време на Ренесанса е било по-безопасно да се пие бира, а не вода, тъй като ферментацията в бирата унищожавала бактериите, които предизвиквали холера и дизентерия.

На седмо място е пристрастяването към чая – към него човек се пристрастява много по-бързо, отколкото към хероина.

Шесто място държат зелените домати. В тях има много от химическото вещество соланин. Ако изядете два килограма зелени домати, можете да се натровите.

Пето място е отредено за плесента – ако хлябът се покрие с плесен, не трябва да се консумира. Дори да се изстърже с нож, плесента съществува, тъй като нишките ѝ проникват дълбоко в тестото.

На четвърто място са фъстъците, които са се използвали при производството на динамит.

На трето позиция е млякото, което според алерголозите е най-силният в света алерген. То съдържа млечна захар и лактоза.

Повечето жители на Япония и Китай не могат да пият мляко, защото веднага развиват симптоми на отравяне.

Като става въпрос за Китай, второ място в списъка е отредено на солта. В Древен Китай тя се използвала за самоубийство – достатъчно било да се изядат 400 грама от нея.

На първо място е кафето – интересният факт е, че ако сте решили да завършите живота си със самоубийство, можете да използвате кафе. Но за целта ще трябва да изпиете на екс една след друга 100 големи глътки силно кафе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти