Стресът е заразен като вирус

Стресът е заразен като вирус
Снимка: netinfo

Оказва, че стресът може да е също толкова заразен, колкото и грипът.

Професор Илейн Хатфилд, специалист в областта на психологията, обяснява, че хората са също като гъби и абсорбират всички емоции около себе си, независимо дали те са положителни или отрицателни.

Тя определя този стрес, с който сме се "заразили", като пасивен или пост-стрес.

Според професор Хатфилд особено лесно човек "попива" емоциите на колегите на работното място.

Освен емоциите, започваме да проявяваме и определени движения, които издават безпокойството ни, като стегнати и вдигнати нагоре рамене или събрани вежди.

Оказва се, че стресът е един от основните и най-дълбоки проблеми на съвременните работещи хора, особено в моменти на финансови кризи.

Способността да останеш спокоен и да гледаш философски на нещата сякаш отслабва при все повече хора.

Професор Илейн Хатфилд твърди, че жените са много по-склонни да "прихващат" настроенията на околните, отколкото мъжете.

Не само работното място може да насажда стрес и депресия, но и всякакъв вид случки около нас - близък приятел си е изгубил работата или се е разделил с партньора си, по радиото се съобщава за тежък инцидент и тн.

Професор Кари Купър, експерт по проблемите със стреса в работна среда, съветва да се стараем да се разграничаваме от емоциите на околните. Това да си съпричастен не означава да страдаш заедно с цялата вселенска скръб на хората.

Позитивизмът също е "заразен", така че старайте се да излъчвате повече от него.

Когато ваш приятел или колега се опитва да ви товари с емоциите си, опитайте се да му помогнете като му дадете съвет или му вдъхнете кураж и положителни мисли. Ако той обаче ви използва само, за да излее пред някого негативизма си, си запушете ушите.

Замислете се и дали вие самите не сте източник на стрес и негативни настроения. Важно е самонаблюдението и самоконтролът. Никой не желае да слуша мрънкане, оплакване и негативни изказвания.

Постарайте се да не ставате досадни и сами да се опитате да намерите успешно решение на проблемите си. Освен това се вслушвайте в околните. Може би те се опитват да ви помогнат, но вие не им давате шанс.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти