Соленото злато от Хималаите

Соленото злато от Хималаите
Снимка: Thinkstock

Вече е доказано – хималайската кристална сол е най-чистата сол, открита до момента на нашата планета. Освен с явните си предимства пред обикновената натриева сол, тя ни радва с ценни минерали и енергия.

Хималайската сол се е образувала за пръв път преди 250 млн. години. Добива се само и единствено в енергийното сърце на Земята – Хималаите. Добивът става на ръка.

Уникалната сол има типичен розов цвят, който дължи на железните и други атоми. Те са в комбинация с големи кубични кристали, които са най-съвършената форма в природата. Интересното е, че енергията на кристалите отговаря на големината им.

В розовата сол се съдържат 84 минерала – право пропорционални на 84 вида вибрации. Те са лесно усвоими и кристално чисти. Доза от 1% от тази сол носи на организма основата на живота в най-елементарна форма. От хилядолетия лечителите лекуват с нея всякакви болести на дихателната система. Днес хималайската сол е обявена за суперхрана.

Освен за заместване на другите видове сол с цел възстановяване на солевия баланс в организма, хималайската сол има още куп приложения. Приемът ѝ детоксикира и подпомага обновяването на клетките. Регулярният ѝ прием се препоръчва за разреждане на кръвта и нормализиране на кръвното налягане. Използването ѝ лекува и пречи на повторна поява на лош холестерол. Укрепва съдовете и подобрява циркулацията на кръвта.

От медицинска гледна точка дълготрайният прием на хималайска сол способства за подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм. Тя дава енергия, подмладява и разхубавява. Сред хималайските лечители съществува вярването, че освен всичко друго, хималайската сол усилва енергиите на душата. По този начин тя по-лесно установява връзката с древните творчески енергии на планетата.

Освен вътрешно, тази суперхрана се прилага и външно, най-вече при промивки на синусите. С нея се правят инхалации, компреси при отоци и болки, гаргара. С розовата сол може да си миете зъбите, да правите вани за крака и тяло – действат очистващо и релаксиращо. Разбира се, употребява се широко и в козметиката, при маски за лице и преди кола маска.

Новаторско предложение позволява лекуването на тежки заболявания като пневмонии, подагра, псориазис, екземи. То става със солена жилетка сс 1% разтвор, затоплен до температурата на тялото, солени чорапи и други подобни компреси. Съществуват и кристални лампи, много полезни за намаляване на стреса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти