Здравословният навик, с който може би грешите: кога смутитата започват да ви вредят

смути
Снимка: iStock

Докато ставаме все по-загрижени за организма си и търсим начини да включим повече хранителни вещества в диетата си, отвсякъде получаваме различна информация и всякакви вълшебни рецепти за отслабване и здраве.

Тук се появяват смутитата – вкусни и разнообразни, лесни за консумация, дори в движение. Има обаче някои неща, които трябва да знаете, ако често посягате към тази приета за здравословна и дори диетична храна.

Някои хора прекаляват с тях, като пропускат цели хранения и вместо това пият смутита. Впоследствие това може да доведе до липса на ключови хранителни вещества и развитие на дефицити в организма.

В зависимост от това как и колко пиете, смутитата могат да допринесат за излишни калории в диетата ви и наддаването на тегло.

Не ни разбирайте погрешно – смутитата могат да бъдат концентриран източник на хранителни вещества и по-добри от някои други опции, към които може да посегнете набързо. Въпреки това, за да ги поддържате полезни и здравословни, е важно да разберете какво може да се обърка и за какво е добре да внимавате. Продължете в галерията, за да разберете:

Ето как и кога смутитата започват да ви вредят

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти