Слънцето гали…горещо!

Слънцето гали…горещо!
Снимка: netinfo

Отново е лято и след упорити тренировки и досадни хранителни режими е  време да покажем сексапил. С първите лъчи на слънцето започваме да мечтаем за плаж, море и тен.

За повечето от нас слънчевото време е повод за радост – слънцето спомага за освобождаването на серотонин от мозъка, известен като хормон на щастието и стимулира произвеждането на витамин D. Добре знаем ползите от слънцето, но нека не забравяме, че то крие и известни рискове за здравето.

Как да извлечем ползите от слънцето, без да навредим на кожата си?

Наслаждавайте се на слънчевите лъчи разумно

- Не е нужно да избягваме слънчевите лъчи, достатъчно е да внимаваме за продължителността. Избягвайте прекалено дългото излагане на слънце.

- Във времето между 11 преди обяд и следобед е по-добре да сме с книга в ръка под чадъра – тогава UV лъчите са най-вредни и преките слънчеви лъчи са най-опасни.

- Вярно, че дамската чанта е винаги пълна, но трябва да намерим място за няколко важни аксесоара.  Сложете в нея някоя лека блуза с дълъг ръкав, шапка и слънчеви очила.

- Козметиката е важна, а слънцезащитната козметика е задължителна. Изборът на подходящ слънцезащитен продукт и правилното нанасяне ще помогнат в осигуряването на защита от вредните ултравиолетови лъчи. Не забравяйте, че денят е дълъг и еднократното намазване не върши работа.

Ако все пак прекалим със слънчевите лъчи

- При кожно изгаряне тялото активира самозащитните си функции и се отделя хистамин. Хистаминът предизвиква кожна реакция и е възможно зачервяване на кожата, съпроводено от  досаден сърбеж. Нанесете антихистаминов продукт за локално приложение, за да облекчите симптомите.

- Студени компреси, хладък душ и подсушаване на кожата с мека хавлия успокояват

- Пийте вода, заедно с това хидратирайте кожата, за да компенсирате  загубите – през лятото до 2-3 литра на ден

- Не подценявайте появата на главоболие и повишена температура – може да изпиете противовъзпалително средство

И да не забравяме, че красивата кожа е здравата кожа smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти