Шепа грозде на ден гони болестите

Шепа грозде на ден гони болестите
Снимка: Thinkstock

Сега е сезонът на гроздето и е цяло престъпление, ако не извлечете всички възможни ползи от този невероятно вкусен и полезен плод.

Ако редовно похапвате гроздови зърна, ще усетите разликата – нервното пренапрежение ще липсва, лекотата в стомаха ви ще е осезаема, а мигрената или обикновеното главоболие ще са непознати като усещания. Невероятно много са ползите за здравето, които гроздето носи на човек.

Дори хроничният запек намира своето лечение, когато в борбата се намеси този зърнест плод. Освен това, една чепка грозде на ден може да ни помогне не само с лошото храносмилане, но и с умората, при нарушения на бъбречната функция, дегенерация на макулата и предотвратяването на катаракта.

Гроздето има невероятно високо и разнообразно съдържание на хранителни елементи и играе важна роля за осигуряването на здравословен и изпълнен с енергия живот.

Всичко това този вкусен плод дължи на големите количества витамини А, С, В6 и фолиева киселина, които се крият в тъмните или светли гроздови зърна.

Те са в допълнение към важни минерали като калий, калций, желязо, фосфор, магнезий и селен. 200 г грозде носят на организма бомба от флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти - намаляват щетите, причинени от свободните радикали и забавят стареенето.

Ако ви мъчи мигрена, ваш верен съюзник е гроздовият сок, който е лесно и мощно средство за лечение на мигрената в домашни условия. Чаша сок от плода трябва да се приема рано сутрин, без да се смесва допълнително с вода.

Гроздето играе важна роля при нарушено храносмилане, като облекчава паренето и лекува възпалението на стомаха. Предпочита се при стомашно-чревни разстройства, защото е лека храна.

Гроздето е много ефективно средство срещу запек, което помага да се избавим от чувството за подут корем и тежест. То се разглежда като слабителна храна най-вече заради съдържанието му на органични киселини, захар и целулоза. Всички тези ползи са формиращи за друго положително влияние на гроздето върху цялостното състояние на тялото.

Чепка грозде на ден гони умората, като светлият гроздов сок попълва запасите от желязо в организма и предотвратява появата на чувство на отпадналост. Добре е да се знае, че тъмното грозде обаче намалява нивата на желязото.

Гроздето е полезно и за бъбреците, като то може значително да намали киселинността на пикочната киселина и спомага за отстраняването ѝ от отделителната система.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти