С плодовете също трябва да се внимава

С плодовете също трябва да се внимава
Снимка: netinfo

В редица диети консумацията на плодове е ограничена и има защо да е така. Разбира се, по-добре да изядете един банан, отколкото една вафла, но трябва да се внимава с количеството, защото много от плодовете съдържат щедро количество захар. Това може да ви попречи да свалите килограми.

Ето какво е добре да избягвате.

Фреш
Прясно изстисканите плодови сокове са чудесен начин да се освежите и да се заредите с ударна доза витамини и минерали. Проблемът обаче е, че фибрите остават извън чашата. Един средно голям портокал съдържа 62 калории и 3 грама фибри. Една средна по големина чаша портокалов сок има 108 калории и нито един грам фибри. Добре е да смесвате плодовия сок с такъв от прясно изстискани зеленчуци. Така хем ще имате здравословна и вкусна напитка в ръка, хем няма да се притеснявате, че приемате прекалено много захар и калории.

Сушени плодове
В сушените стафиди, сливи и кайсии има щедро количество фибри, но и много калории. ¼ чаша с сушени плодове съдържа над 100 калории, така че консумирайте ги пестеливо. Ако ще сте по-спокойни, може да се консултирате с диетолог и той да ви препоръча конкретно количество сушени плодове, които може да хапвате без притеснение.

В сладкиши
Кексът с банани може да ви се струва много вкусен и да сте убедени, че е здравословен, защото има банани в него, но не се заблуждавайте. В печивото има също така масло, брашно и захар, така че прецените колко точно парчета можете да си позволите да изядете за един ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти