Различни приложения на тиквата

Различни приложения на тиквата
Снимка: sxc.hu

Тиквата е една от много полезните и вкусни есенни храни.

Използвайте момента, докато пазарът изобилства от най-различни по големина, цвят и форма тикви, за да експериментирате различни рецепти с този така вкусен зеленчук.

По-добрият начин за приготвяне на тиква е задушена или печена, вместо варена, защото така се запазват по-голяма част полезните й вещества.

Все пак, крем супа от тиква е вкусно есенно ястие и приятно разнообразие на менюто ви.

За проблеми със съня, освен сок от череши, се препоръчва и сок от тиква в комбинация с прясно изцеден лимон, мед и гореща вода. Тази отвара успешно се бори и със стреса.

Ако варите тиква и ви остане вода, може да я използвате за компреси срещу екземи, рани и обриви.

Самите тиквени семки са много полезни и борят остеопорозата и глистите.

Като цяло тиквата е богата на важни диетични и вкусови качества, а хранителната й стойност силно наподобява тази на картофите. Месото на тиквата няма силно изразен аормат, затова е необходимо допълнително овкусяване с канела, джинджифил, чесън, червен пипер или кърси.

Не подценявайте този дар на природата, а го използвайте винаги щом можете. Може да приготвите тиквата като основно блюдо или десерт с мед и канела. Открийте вашата любима рецепта и я приготвяйте винаги щом можете и ви се хапва нещо здравословно.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент