Първи помощник при всеки спешен случай

Първи помощник при всеки спешен случай
Снимка: Thinkstock

Железният фосфат е сред първите соли, за които ще чуете, когато се запознавате с биохимичния метод на лечение на д-р Шуслер. И сред първите, с които зарежда аптечката си всеки, който се е уверил в лечебната сила на минералите. Ето защо:

За първа реакция при повишаване на температурата и вирусна инфекция. Железният фосфат се прилага в началния стадий на всички възпалителни заболявания при субфебрилна температура до 38.5 С. Той се е утвърдил като идеално средство за лечение в първия, остър стадий на вирусните инфекции при децата. Тъй като повишената температура е защитна реакция на организма спрямо болестния причинител, не бива да се третира, ако не достига опасни стойности.

Употребата на медикаменти за понижаването ѝ натоварва допълнително тялото с химически субстанции. Вместо това използвайте щадящата грижа на произведената на хомеопатичен принцип Шуслерова сол №3, за да подпомогнете имунния отговор. Допълнително е важно да стимулирате и отделителните процеси за по-бързото изчистване от токсините чрез повишен прием на течности и покой.

За първа помощ при травми и инциденти

Железният фосфат е ефективно средство за оказване на първа помощ. Помага при остри наранявания като порязвания, охлузвания, натъртвания и контузии и болката, свързана с тях, и действа противовъзпалително. Болката и възпалението възникват, защото организмът се опитва чрез повишен кръвоток в определени места (т.е. чрез повишена кислородна обмяна), да противодейства на възникналия проблем. При увреждането на тъкани (механично, термично, поради химични дразнения или микроорганизми) съдовата съединителна тъкан на мястото реагира с възпаление. Симптоми на възпалителния процес са зачервяването, отока, затоплянето, болката.

В Шуслеровата биохимия железният фосфат се използва именно като средство за въздействие в първия стадий на всяко възпаление. При остри заболявания и наранявания се препоръчва употребата на сол №3 по 1-2 таблетки на всеки 15 минути до постигане на подобрение.

За укрепване на имунната система

Освен употребата си в началния стадий на вирусна инфекция, железният фосфат се прилага и профилактично за укрепване на имунната система. Сол №3 стимулира собствените защитни сили на организма. Ранното й приложение при първите признаци на инфекция стимулира имунната система за предотвратяване на заболяването, преди да се е разпространило.

За регулиране на стомашно-чревни нарушения като диария и констипация. Железният фосфат подобрява насищането на тъканите с кислород. Чревната мускулатура също консумира кислород при перисталтиката, поради което се нуждае от сол №3. Диарията се дължи на нарушена функция на чревните въси (малки образувания по лигавицата, чрез които усвояваме хранителните вещества) поради недостиг на железни молекули в мускулните им клетки.

Затрудненото движение на въсите намалява резорбцията на течности и се появява неприятното разстройство. От друга страна недостигът на железни молекули в мускулатурата на червата забавя чревната перисталтика, което води до лениви черва и запек. Железният фосфат регулира чревната моторика и затова е ефективен както при диария, така и при констипация.

Имате ли недостиг на железен фосфат? Обърнете внимание на следните симптоми, които указват неговия дефицит: понижени съпротивителни сили, склонност към възпаления, лесно се уморявате, намалена концентрация.

Понижената работоспособност или затрудненията в учението, намалената физическа и психическа издръжливост са чести симптоми на железен дефицит, тъй като недостигът му води до намалено снабдяване с кислород на органи като мозък, сърце и бъбреци.

Често се опитваме да компенсираме липсата на енергия и изтощението с консумация на повече кафе, черен чай, шоколад. Но за разграждането на тези вещества тялото има нужда от повече железен фосфат и дефицитът на минерала става още по-голям.

Желязото се намира предимно в мускулните клетки, жлезите, в черния дроб, червата, мозъка, кръвта (около 70%) и в имунната система. Не винаги можем да си го набавим само от храната и така се стига до желязодефицитна анемия.

Много често широкообхватното действие на сол №3 е добре да се съчетава с това на сол №4 калиев фосфат, особено когато става дума за възпалителен процес в организма и вирусна инфекция.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните видеоматериали за тях на сайта www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете вашата лична история за това как сте успели да се справите с ваш здравословен проблем с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия.

Екип на Немския хомеопатичен съюз и „Преди обед“ ще избере някои от най-интересните истории, за да ги заснеме и покаже на екран. И най-смелите от вас ще получат възможността да посетят родината на хомеопатията и Шуслеровата терапия – Германия.

Очакваме вашите истории за здраве на www.istoriizazdrave.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти