Проклятието на работещите пред компютър

Проклятието на работещите пред компютър
Снимка: Thinkstock

Новото време идва със своите нови технологии. Ако преди са били фабриките най-общо казано, то сега са компютрите. Милиарди хора по света работят по повече от 8 часа на ден на такава машина, а всички ние всеки ден се вглеждаме в дисплей – на телефона, на таблета, в монитора.

Колкото и да се развиват технологиите обаче, все още това облъчване вреди на очите и всеки може да го усети, след като прекара няколко поредни часа пред компютъра.

Когато обаче работата ти е свързана с взиране в монитор, нещата стават още по-зле.

Затова и на Световният ден за безопасност и здраве на работното място се обсъждат различни съвети за това как правилният избор на дисплей може да подобри здравето и тонуса в натоварената работна среда.

Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение съвети за поддържане на здравословно работно място в офиса.

Не претоварвайте очите
За да предотвратите умора в очите и да останете концентрирани, е много важно да разполагате с дисплей, който ги напряга минимално.

Трептенето на екрана ще влоши концентрацията, а излагането на синя светлина в дългосрочен план може да доведе до увеличаване на риска от зрителен дефект. 

Седете изправени
Правилната поза е много важна за елиминиране на болките в гърба. Навсякъде по света безброй работни дни се провалят именно поради тази причина – болката в гъба е най-честата причина за отсъствие от работа.

Не стойте прегърбени и с кръстосани крака на бюрото, на половин час ставайте и се разхождайте. 

Можете да видите и нашите лесни съвети за упражнения на работното място ТУК!

Останете съсредоточени, за да имате време за почивка
Да имате чисто бюро е от съществено значение, за да бъдете по-отпочинали, продуктивни и в крайна сметка по-здрави. Всичко се свежда до усещането за пространство и един по-голям дисплей помага да създадете по-просторна работна среда.

С повече място да държите отворени множество прозорци едновременно няма нужда да се разсейвате от постоянно отваряне и затваряне на документи и приложения, и постоянно да скролирате.

Тук екранната резолюция отново е много важен параметър. Ако в офисa не достига реално пространство, потребителите могат да получат по-голямо чувство за простор като работят на дисплей с по-висока резолюция.

Когато са по-продуктивни, хората получават повече време за редовни почивки, които са много важни – за разговори с колегите или кратка разходка на свеж въздух.

Това им помага да бъдат енергични, продуктивни и готови аз следващи предизвикателства в офиса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти