Проблемите със слуха стават масови

Нека чуем проблема
Снимка: Thinkstock

96,4% от британците над 50-годишна възраст изпитват трудности със слуха, но редица от тях се притесняват да признаят този факт, се казва в ново изследване.

Повечето от анкетираните не искат да приемат този си здравословен проблем, защото това ги карало да се чувстват прекалено стари и изолирани от околните, което ги и подтиква да не желаят да носят слухов апарат.

Ето защо лекарите на Острова споделят, че хората трябва да бъдат запознати с рисковете от дори и най-малката загуба на слуха, ако не й бъде обърнато внимание навреме.

За целта е важно да се подлагаме на специализирани слухови тестове (особено след като прехвърлим 50-те), които да определят дали имаме или нямаме усложнения в слуховите ни възприятия.

Близо 45% от запитаните коментират, че намалената чуваемост повлиява негативно социалния им живот и ги прави самотни поради факта, че те все по-рядко излизат с приятели, защото трудно биха ги чули на по-оживени места.

Над 14% от жителите на Острова над 50-годишна възраст пък спират да шофират, тъй като техният по-слаб слух пречи на адекватните им реакции зад волана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти