Причинители на депресия

Причинители на депресия
Снимка: netinfo

Има редица добре познати причинители на депресия - проблеми с парите, любовна мъка, напрежение на работното място и тн.

Депресията обаче може да бъде породена и от други неща. Ето няколко от причините, които могат да ви докарат до угнетено състояние.

Липсата на сън
Недоспиването е чест причинител на депресия и негативни настроения. При недоспиване мозъчните клетки не са имали време да се възстановят пълноценно. Това води до по-забавена функция и претоварване на мозъка, което може да доведе до депресивни състояния, обяснява доктор Матю Едлънд, директор на Центъра за медицина във Флорида и автор на книгата "Силата на почивката".

Прекаленото заседяване пред компютъра
Тук се визира основно времето, прекарано в социалните мрежи. Интернет зависимостта засяга основно тийнейджирите, но от нея страдат хора на всякаква възраст. Заседяването пред компютъра може да разруши социалните контакти, както и добрия нощен съд, което ще доведе неминуемо до депресия.

Сънуването на кошмари
Неприятните сънища често имат негативен ефект върху настроението ни на сутринта. Често пъти кошмарите са попречили на пълноценната нощна почивка и когато будилника звънне, ние се събуждаме с неприятно чувство, загнездило се в нас, а отделно на това едва си отваряме очите. Кошмарите често се базират върху неща, от които ни е страх по принцип. Важно е да знаете, че това е било само сън и трябва да намерите начин да го забравите и да не позволявате на нощните видения да ви притесняват и депресират.

Населеното място
То също е чест причинител на депресия. Основно става въпрос за натоварения трафик по улиците, претъпкания градски транспорт, невъзможността за паркиране, губене на време в задръствания, претъпкани улици, бутащи се хора, опашки и какво ли още не. Всяка година се появяват различни изследвания с най-нещастните хора в различни градове по света и други подобни. Важно е да не се депресирате допълнително от тези факти, а да се опитате да гледате на всичко от положителната му страна.

Диети
Спазването на хранителен режим за сваляне на килограми е чест причинител на депресия. Причината е, че човекът не може да яде любимите си неща, например шоколад, пържени картофки, чипс или други подобни. Тук важен момент е мотивацията - ако достатъчно силно искате да постигнете целите, които сте си поставили в началото на диетата, ще се справите с невъзможността да чревоугодничите.

Противозачатъчните
Техният хормонален състав променя химическия баланс в организма на жената и много често това води до поява на депресивни състояния, намалено либидо, лесна избухливост и често главоболие. Може да се справите с този проблем като спрете противозачатъчните и намерите друг начин за контрацепция или приемате магнезий на таблетки. Магнезият не напразно е титулуван като естествения антидепресант.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти