При внезапно главоболие

При внезапно главоболие
Снимка: Thinkstock

Внезапното главоболие може да развали и най-хубавия ден. Понякога то се появява след стресови ситуации, понякога и от радостни емоции. Но и при двата случая никак не е приятно да се чудите какво болкоуспокояващо хапче може да ви помогне.

Главоболието е  едно от най-разпространените неразположения, което идва, (а понякога и си отива), без да сме наясно с причините, довели до него. Затова, вместо да прибързваме с някой аналгетик, нека първо се опитаме да тушираме болката с безобидни натурални средства от природата. Едно от тях е ароматният ментов чай.

Известно е, че ментовата отвара има болкоуспокояващ ефект и действа благотворно върху цялата нервна система. Свежият аромат на билката се използва и в ароматерапията, а екстрактът от ментово масло успешно се включва в различни масажни кремове, продукти за орална хигиена и козметични средства.

Чашата ментов чай при първите симптоми на връхлетялото ни главоболие е в състояние да ни спести поглъщането на известно количество болкоуспокояващи, които обикновено сами си "предписваме". Вредата от безразборното лечение с най-различни фармацевтични продукти е известна на всички, но рядко се замисляме за нея, когато бързаме да се справим с болката.

Все пак, при възможност, по-добре е да си направим чай от мента, да освежим лицето си, като го измием и напръскаме обилно с хладка вода и да останем за 10-15 минути на тъмно и тихо място, наслаждавайки се на напитката. Ще се учудите колко бързо може да си отиде неприятната болка и дори само свежият аромат на зеленото растение може да зареди остатъка от деня ви с прекрасно настроение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти