Премахване на татуировки с лазер: Всичко, което трябва да знаете

татуировки
Снимка: Unsplash

Велина Томова

Да си направиш татуировка е специално събитие, с послeдствия за цял живот. Избираме модела, вълнуваме се на кое място ще е татуса, изтърпяваме цялата болка, а после му се радваме и го показваме с гордост.

Или пък не.

Понякога татуировките се оказват неизтриваеми следи за моментното ни безразсъдство или пък грозен белег за неопитността на татуиста.

Каквато и да е причината да не си харесвате татуировката, сигурно много ви се иска да я премахнете така лесно, както си я направихте. 

→ Вижте резултатите от процедурата

татуировки
Снимка: Unsplash

Последните разработки на апаратура за премахване на белези по тялото, включително и татуировки, започват да се приближават до тази мечта – да заличават лесно и (почти) безболезнено стрии, белези от акне и рисунки (не само татуировки, но и перманентен грим).

Повече за новата лазерна технология специално за Edna.bg разказва д-р Снежана Атанасова.

Можем ли да се отървем завинаги от нежеланата татуировка?

В повечето случаи татуировките избледняват толкова много, че почти не се забелязват. Важно за крайния резултат обаче е състоянието на татуса. Преди всяка процедура се прави консултация, за да има човекът реалистични очаквания.

Боли ли?

Принципно, когато татуировката е много наситена, има известна болка, но тя се тушира със специални кремове. Когато има болка, тя е подобна на тази, която се усеща при татиурането.

Колко време отнема самата процедура?

Времето за премахване на всеки татус е относително. Зависи от това в коя зона на тялото се намира, големината, цветовете, наситеността на пигмента и т.н.

Крайният резултат си проличава след няколко процедури. Между отделните посещения трябва да има приблизително месец, месец и половина.

Как се грижим за мястото след това?

Третираната зонз не трябва да се излага на пряка слънчева светлина и затова е важен сезона, в който се стартират процедруите. Есента и зимата са най-подходящи, защото тогава и тялото е най-покрито с дрехи.

След всяка манипулация мястото се третира с антибиотичен и/или регенеративен крем. Всеки отделен случай се третира различно след консултация със специалист.

Има ли противопоказания?

Не, няма

Може ли отгоре да се татуира отново?

След като мине напълно възстановителният период, разбира се, че може да се татуира. Една част от хората, които се подлагат на процедура с уреда, след това я покриват с нова.

татуировки лазер
Снимка: Ата Дерма

И понеже резултатите от премахването на татуировки с лазер се виждат най-добре на снимка, вижте в галерията ни няколко „преди и след“.

Ще видите и ефекта при белези от акне, който е наистина забележителен >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти