Подайте спагетите! Учени доказаха, че от пастата не се надебелява

Подайте спагетите! Учени доказаха, че от пастата не се надебелява
Снимка: netinfo

Вяра Иванова

Колко пъти сте чували някоя ваша приятелка да казва, че намалява въглехидратите, за да отслабне? Елиминирането на хляба, пастата и всички болезнено вкусни храни от нашата диета, са една от първите стъпки, които някой предприема, когато реши да отслабва.

Но ново изследване разкрива, че пастата, от която винаги се отказваме най-трудно, всъщност не е толкова злокобна и пагубна за нашата талия.

23 хиляди човека (!) са били анализирани от Департамента по епидемиология към Института по здравеопазване в Поцили, Италия. Учените са проследили техните хранителни навици и установили, че консумацията на паста всъщност намалява затлъстяването и понижава индекса на телесни мазнини.

Снимка: netinfo

Данните ни сочат, че консумацията на паста спомага за поддържането на един здравословен индекс на телесни мазнини, по-фина талия и по-слаби бедра, разкрива Джордж Пойнис, един от водещите изследователи в проучването.

Изследователите споделят още, че не е никак правилно да изключите пастата съвсем от своето меню, особено като се има предвид колко вкусна и фундаментална храна е тя. Все пак съветват тя да бъде консумирана с мярка, за да бъде полезна за здравето и тялото ни.

спагети
Снимка: Thinkstock

Е, след тази новина не ни остава нищо друго освен да си поръчаме апетитна паста за обяд.

А ако искате да си я приготвите вкъщи и да се насладите на домашна храна, то ТУК ще откриете няколко лесни рецепти от нас!

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти