По колко пъти на ден трябва да се храним

По колко пъти на ден трябва да се храним
Снимка: Thinkstock

Финландски учени откриха тайната на финия слаб и красив силует. За да поддържаме фигурата си в идеална форма, трябва да консумираме закуска, обяд, вечеря и две междинни хапвания.

Специалистите доказаха, че правилото на петте хранения през деня намалява риска от наднормено тегло, дори и да сме генетично предразположени към такова.

"Нашите резултати показват колко е важно да предотвратим появата на затлъстяване още в най-ранна възраст и да включим в този процес цялото семейство. Важно е да знаем, че генетичната предразположеност може да бъде намалена със здравословен начин на живот, по-конкретно с редовно хранене", споделя изследователката Ане Яскелайнен от Университета в Източна Финландия.

Изследването на Яскелайнен и нейните колеги включва наблюдението за здравето на 4000 финландски деца. Учените са започнали да събират данните, когато децата са били още в утробите на своите майки и са проследили тяхното развитие, докато са навършили 16 години, определяйки генетичната предразположеност към излишни килограми и колко често са се хранели.

Учените са взели под внимание дали родителите на децата са страдали от затлъстяване в предишни стадии от живота си.

Резултатите са показали, че редовното хранене по пет пъти на ден е предотвратявало затлъстяването и при двата пола.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти